Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácz Jenő bevallotta: „Én mekirajongó vagyok”

default user icon
MME
Ha valamire nem számítottunk, akkor az az, hogy a Michelin-csillagos Rácz Jenő imádja a gyorskaját. Elárulta, miért választja sokszor a McDonald'sot a puccos éttermek helyett.

Rácz Jenő és felesége, Rácz-Gyuricza Dóra nemrégiben Palik Lászlóék műsorában, a Három igazságban vendégeskedtek, ahol külön-külön faggatták a szerelmespárt többek között arról, hogy ki a séf otthon.

Az interjú során először Dóri válaszolt a feltett kérdésre, és egyértelműen kijelentette, hogy bizony ő szokott otthon a legtöbbször főzni. Sőt, állítása szerint Jenő viszonylag ritkán sürög-forog a konyhában. Miután összejöttek, Dórinak három hónapot kellett várnia arra, hogy a séf fakanalat ragadjon és meglepje valamilyen finomsággal. Persze Jenőnek megvolt rá a tökéletes magyarázata, miért várt ilyen sokáig a főzéssel: „Nem akarta, hogy túl hamar szerelembe essek” – mesélte Dóri mosolyogva.

Továbbá Dóri azt is elárulta, hogy az első étel, amit a férjének készített, a vajas kenyér volt. Bár ennél egyszerűbb fogást nem nagyon tudunk elképzelni, Jenőnek annyira ízlett, hogy azóta is emlegeti. Emellett azt is kikotyogta, hogy Jenőnek két magyaros étel a legnagyobb kedvence: a gulyásleves és a rántott hús.

Azt pedig maga a séf vallotta be, hogy a gyorskajáért teljesen oda van. „Simán ki merem mondani, hogy én mekirajongó vagyok. Engem bárki kövezzen meg ezért, de szerintem inkább az a nem normális, ha valaki azt mondja, hogy még nem evett mekit” – meséli Jenő, majd azt is hozzáteszi, hogy bármilyen meglepő, ritkán eszik nívós éttermekben. „Állandóan rohanok, semmi időm nincs puccos éttermekbe beülni, amit találok, azt eszek.”

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek