Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos gesztenyés sütemény

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A piskóta:

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd apránként hozzáadok 6 ek. langyos vizet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem. Majd a kettőt óvatosan összedolgozom.

A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverem és szitálva a tojásos masszához keverem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 150 fokos sütőbe tolom. Így sütöm 8-10 percig (attól függ mekkora a tepsi területe: ha nagy a tepsi, vékonyabb a tészta, akkor nyolc perc, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta, akkor 10.)

Majd felveszem a sütő hőfokát 180 fokra. Ha vékonyabb a tésztám, még húsz, ha vastagabb, még 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó-e.

A gesztenyekrém elkészítése annyiból áll, hogy a hozzávalókat alaposan összekeverjük és gyakran kóstolgatjuk, hogy jó-e már... :).

A csokoládékrém:

A pudingot a tasakon szereplő leírás alapján készítjük el. 1 tasakra a standard 5 dl-es folyadékmennyiséget és 4 ek. cukrot számoltam. Annyi csak a különbség a pudingos tasak receptje és e között, hogy az 5 dl folyadék egy része tejszín.

A csokifirkához vízgőzön megolvasztjuk a csokoládét, egy kis olajjal lazítjuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Rachel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss