hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos mozzarellás pizza

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk porcukor
  • 1 tk szárított élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 3 szál bazsalikom
  • 12 dkg paradicsompüré
  • 1 ek pestó
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • 40 dkg mozzarellagolyó

Elkészítés

1.

Összedolgozzuk a finomlisztet a kukoricaliszttel, sóval, porcukorral, a szárított élesztővel, olívaolajjal és kb. 1,7 dl langyos vízzel. Tiszta ruhával letakarjuk, és kb. 45 percig kelesztjük a tésztát.

2.

Belisztezett deszkán 10 részre osztjuk a tésztát, majd a tésztadarabokat lepény formájúra nyújtjuk. A bazsalikomot leöblítjük. Néhány levelet félrerakunk, a többit felaprítjuk. A paradicsompüréhez keverjük a zöld pestót, a bazsalikomot, némi sót, és megkenjük vele a lepényeket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.

3.

A pizzákon elosztjuk a koktélparadicsomot, valamint a mozzarellagolyót, és még néhány percig sütjük. A félretett bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek