Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől lever a víz: trónfosztás történt, mostantól ez a világ legerősebb paprikája

default user icon
MME
A chili szerelmesei most dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis nem régen trónfosztás történt a világ legerősebb chili paprikájának járó cím területén. Azok, akik a Carolina Reapert gond nélkül elfogyasztották, a Pepper X ízlelése során biztosan elmorzsolnak majd néhány könnycseppet intenzív izzadás kíséretében.

Kevesen tudják, de augusztus 23. óta a Pepper X névre keresztelt cihi paprika a világ legcsípősebbje, ezzel letaszítva a dobogó legfelső fokáról a Carolina Reapert. Az új Guinness-rekord nyertes paprika 2,69 millió Scoville egységű, ami valamivel több, mint másfélszerese a Carolina Reapernek. Egyébként mindkét chili Ed Currie paprikaszakértő nevéhez köthető. A szakember elmondta, hogy sokan kételkedtek benne, de végül bebizonyította, hogy a Pepper X valóban a világ legcsípősebb paprikája, amit egy Guinness-rekorder címmel is jutalmaztak.

Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy például a jalapeño 3000 a habanero paprikák pedig 100 ezer körüli Scoville értéken mozognak. A Pepper X védett paprikának minősül, ebből kifolyólag a magokat és a hüvelyeket nem dobják piacra, csak szósz formájában lehet hozzáférni. Ennek oka, hogy még szeptemberben egy 14 éves fiú halálát okozta a korábbi rekorder, a Caroline Reaper, amit a Google tévesen még mindig a legerősebbnek tart.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss