Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi kifli lépésről lépésre

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 400 g porcukor
  • 250 g őrölt dió
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • A krémhez:
  • 3 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 375 g vaj
  • A mázhoz:
  • 250 g margarin
  • 200 g főzőcsokoládé

Elkészítés

1. Így készül a tészta

Gőz fölött verjük sűrű habbá a tojásfehérjét, miközben adagoljuk hozzá a porcukrot, majd keverjük fényes, kemény habbá. Egy fakanál segítségével vegyítsük a habba az őrölt diót és a zsemlemorzsát is.

2. Formázzunk kiflit!

A masszát merjük egy habzsákba, és a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belőle apró kifliket. Süssük 140 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig, majd hagyjuk kihűlni.

3. Készítsük el a tölteléket!

Vízfürdő fölött verjük habbá a kakaóval és a kristálycukorral elkevert tojásokat. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. A vajat egy tálban keverjük habosra, kanalanként adagoljuk hozzá a kakaós krémet, és alaposan keverjük össze. Mindegyik kiflire nyomjunk egy-egy adag krémet, majd öntsük le a csokoládémázzal.

Ezek is érdekelhetnek