Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, leveleit lecsipkedjük, a szárait felszeleteljük.
Elkészítés: A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint 4 evőkanál olajjal ízesített vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a maradék olajat, megpirítjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a zellert, kissé megpirítjuk. Ráöntjük a bort, és belekeverjük a paradicsompürét. Kissé besűrítjük, és sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát összekeverjük a paradicsomos zellerrel, bőségesen megszórjuk parmezánnal, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre