Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgolyók spagettivel

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle húst összekeverjük a tojással. 2-2 ág bazsalikom és oregenó leveleit felaprítjuk, és a húshoz adjuk egy kevés sóval, borssal, valamint egy csipet köménnyel együtt.
  2. A keverékbe dolgozunk 1 fej apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát. A masszából kis golyókat formázunk, és az olaj felén pár percig pirítjuk a gombócokat, majd kivesszük őket. 
  3. A maradék hagymát és fokhagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a maradék olajon. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük a húsgolyókat, és további 25-30 percig főzzük.
  4. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd a paradicsomos húsgombóccal tálaljuk.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

A MEGUNHATATLAN PARADICSOM - 300 SZUPER VÁLTOZATOS RECEPT >>> 

ISTENI FASÍRT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Az olaszok egyik nagy kedvence egyúttal az enyém is. Ha túl egyszerűnek érzem a szimpla paradicsomos tésztát, pár húsgombóccal teszem tartalmasabbá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss