Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt sertéskaraj olajbogyóval töltve

MME MME
1 5/5
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csontozott sertés karaj
  • 15 dkg száraz jellegű szalámi
  • 20 db magozott olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál erőspaprika-krém
  • 1/2 dl olaj
  • A körethez:
  • 15 dkg hagyma
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, megtisztítjuk, négy szeletet vágunk belőle, és a szeleteket felszúrjuk. Vékony csíkokra vágjuk a szalámit, az olajbogyókat pedig durvára, és keveréküket betöltjük a húsokba. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük a paprikakrémmel, az olajjal, és bekenjük vele a húsokat. Jól záródó edénybe tesszük, és hűtőben 1-2 napig érleljük.

Elkészítés: Fogyasztás előtt kíméletesen, legalább 15 percig sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk, nehogy kiszáradjon. Sózni nem szükséges. Elkészítjük a ragut. Ha a készítés módja engedi, akkor a hús mellett, ha nem, akkor külön serpenyőben, de lehet szeletekben, rácson is elkészíteni, ez esetben másként kell darabolni. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Apró kockára daraboljuk a szalonnát, feltesszük pirítani, majd rátesszük a hagymát, és összepirítjuk. Megmossuk, cikkekre vágjuk a paradicsomot, a szalonnára tesszük a petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, a ragut megsózzuk, megborsozzuk, majd a felszeletelt hússal tálaljuk. Adhatunk mellé rizst, burgonyát, savanyúságot is – tetszőlegesen.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag: 642 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek