A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, kissé klopfoljuk ki azokat, és sózzuk, borsozzuk meg őket. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a hússzeletek mindkét oldalát. Azután szedjük át mindet tűzálló tálba.
Közepes lángon pirítsuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon a meghámozott, felaprított hagymát a kimagozott, felcsíkozott kaliforniai paprikával együtt kb. 2 percig. Azután adjuk hozzá a kimagozott, vékony csíkokra vágott csiliket, a darabolt paradicsomot a levével együtt, továbbá a cukrot, és főzzük további 5 percig.
Végül sózzuk meg a keveréket, és öntsük a hússzeletekre. Szórjuk meg az egészet a finomra vágott petrezselyemmel, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre