Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós sós perec

default user icon
Ani
90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat. A langyos élesztős tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, majd 10 percig dagasztjuk
  3. Ha a tészta összeállt, kígyóformára hengergetjük és 8-12 db bucit formázunk belőle. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  4. Eközben elkészítjük a sóöntet. Összekeverjük a sót, a lisztet és a vizet.
  5. Amikor a tészta kellően megkelt, perec formára hajtogatjuk és lekenjük tojással. Amíg melegszik a sütő, 10 percig a tepsiben pihentetjük.
  6. 200 fokon 12-13percig sütjük, végül rácsorgatjuk a sóöntetet és további 5 percig sütjük.

KOVÁSZOS PEREC>>> 

SZEZÁMMAGOS SÓS PEREC>>> 

ROPOGÓS SAJTOS PEREC>>> 

Megjegyzés

Miután kisült, hagyjuk kihűlni. Ezután letakarhatjuk vagy légmentesen záró dobozba tehetjük. - animandy

Ezek is érdekelhetnek