hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sajtos perec

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 ek tejföl
  • kenéshez :
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.

SONKÁS ÉS TOJÁSOS RECEPTEK, HÚSVÉTI DESSZERTEK ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓK >>> 

ROPOGÓS VENDÉGVÁRÓ FALATKÁK: A LEGJOBB RÁGCSÁK TÉVÉZŐS ESTÉKHEZ! >>> 

Megjegyzés

Egy kis sósat sütöttem, sokáig eltartható, finom, omlós. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek