Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuperegészséges és olcsó étel, ami felpörgetheti fogyókúrád!

default user icon
MME
Ha diétázol, a most következő ételeket ne hagyd ki az menüből, mert nem csak szuperegészségesek, de pluszkilók leolvasztásában is igen jó szolgálatot tehetnek! S ha mindez nem lenne elég, eláruljuk a bónuszt: az áruk igencsak pénztárcabarát!

Az alábbi ételeket ne hagyd ki étrendedből, ha diétázol vagy fogyókúrázol, hiszen ezek a szuperélelmiszerek azon túl, hogy egészségesek, abban is segítenek, hogy a zsírégetés gyorsabban beinduljon!


TOJÁS

Értékes fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás, ráadásul növeli a jóllakottságérzetet! Természetesen nem a kolbászos rántottáról beszélünk, de a zsiradék nélkül készült tojásos ételeket vagy például a keménytojást érdemes beilleszteni a fogyókúrás étrendbe. 

ZABPEHELY

Egy tál zabkása sokkal többre képes, mint azt gondolnánk! A zabban található vízoldékony élelmi rostok elősegítik a megfelelő bélműködést, és hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak. Egészséges napindító fogásként próbáljuk ki a zabkását egy kevés lenmaggal, friss gyümölcsökkel és valamilyen tejtermékkel vagy növényi itallal.

SÁRGARÉPA

Érdekes adat, hogy100 g répában mindössze 26 kcal található, így a fogyókúrába illesztendő zöldségek között első helyen szerepel. A magas rosttartalma biztosítja, hogy a vércukorszint csak lassan csökkenjen, ezáltal megakadályozza az farkaséhséget. Érdemes nyersen is fogyasztani!


LENCSE

Ne csak újévkor együk ezt a zseniális hüvelyest, mert nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Egy bögre lencse pont annyi fehérjét tartalmaz, mint három tojás, viszont egy grammnál is kevesebb zsiradékot! Rengeteg rost található benne, amitől elképesztően laktató, és természetesen az anyagcserét is serkenti. Spanyol kutatók bebizonyították, hogy a lencse nem csak a kilók leadásában segít, de a koleszterinszintünkre is jó hatással van. Ha unod a főzeléket, készíthetsz belőle salátát vagy fasírtot vagy levest is!

VÍZ

Tudjuk, hogy nem szerencsés a vonalaink szempontjából, ha a szervezetünk túl sok felesleges vizet raktároz – de pont ezt kerülhetjük el azzal, ha sokat iszunk! Elsőre meglepőnek tűnik, de akkor kezdi testünk felhalmozni a vizet, amikor úgy érzi, hogy tartalékolnia kell, ezért bőséges utánpótlással megelőzhetjük, hogy kétszer akkora legyen a pocakunk, mint általában. Fokozhatjuk a hatást egy kis citrommal: a héjában található limonén vegyület segít a méregtelenítésben, élénkíti az anyagcserét. Tartsunk mindig egy teli üveg vizet az asztalunkon, a kezünk ügyében, emlékeztetőül, hogy inni kell, mégpedig legalább 2 litert naponta!

Még több, a diétás étrendbe beilleszthető, OLCSÓ SUPERFOODOT TALÁLSZ az origo cikkében >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss