A tészta hozzávalóit a zsír kivételével összegyúrjuk, majd hagyjuk 30 percet pihenni. A idő leteltével elfelezzük, az egyiket elkezdjük nyújtani, minden irányban, óvatosan húzogatva. A végeredménynek papírvékonyságúnak kell lennie, és kb. 50x60 cm-es téglapnak. Bekenjük zsírral, majd szorosan feltekerjük a rövidebb oldal felől. Minden egyes tekerésnél meghúzzuk a tésztát.
A tészta másik felével ugyanígy járjunk el, de az előző hengeren folytassuk tovább a feltekerést. Így kapunk sűrűbb, több rétegű leveles tésztát. Lefóliázzuk és minimum 5 órát a hűtőben pihentetjük.
Megfőzzük a vaníliapudingot a tasakon található utasítás szerint. Ha kihűlt összekeverjük a túróval, a narancshéjjal és a mazsolával.
A hideg tésztát 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, a szeleteketet egyenként a kezünkbe vesszük, és az ujjunkkal belülről kifele toljuk, hogy tölcsér alakot kapjunk. Ebbe tesszük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl! A finoman összenyomkodjuk.
A behajtott résszel lefele fordítva, a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb elhelyezzük a kagylócskákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon (alul -felül sütés), 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcokorral megszórjuk.
Őshonos, kagyló formára hajtogatott, leveles töltött tészta. Santa Rosában 1818-ban készítették először egy kolostorban. Nem egyszerű,de megérte neki állni! Fantasztikus desszert. - Cintia24