Elkészítés: 1. A füstölt szalonnát és a gombát apró kockára vágjuk. A vöröshagymást és a fokhagymát finomra vágjuk.
2. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd jöhetnek rá a hagymafélék, ha átpirult, mehet bele az alaplé és a bor, majd a só és a bors. (A sóval óvatosan, mert a szalonna lehet nagyon sós is. Én azt javaslom, hogy kóstoljuk meg előtte a szalonnát.)
3. Az egész alapban átforgatjuk a letisztított nyúllapockát, majd egy sütőzacskóba téve az egészet tepsibe rakjuk, és 180 fokon 1-1,5 órán át sütjük.
4. Amíg a nyúl sül, elkészítjük a mártást és a tésztát. A gombát vajon vagy olívaolajon megpároljuk. Amikor kiadta magából a levet, kicsit visszaforraljuk, majd felöntjük 2-3 dl alaplével. Ezzel pároljuk egy kicsit. 15 percnyi párolás után még egy kis alaplével felöntjük, ezután hozzáadjuk a tejszínt, amivel szintén beforraljuk. Sózzuk, borsozzuk (itt fehérborsot használjunk).
5. Közben forrásban lévő vízben 3 percig főzzük a cannellonikat. Amikor kivettük a tésztát, megtöltjük a közben elkészült gombás raguval. Mire ezzel végzünk, a nyúl elkészült, és kivehetjük a sütőből. A töltött cannellonikat megszórjuk friss parmezánnal, és egy formában háromszög alakban megsütjük 20 perc alatt.
6. Amikor a nyulakat kivettük a sütőből, a zakcsót kinyitjuk, a levet egy forralóba öntjük, forralni kezdjük. 1 dl alaplevet hozzáönthetünk, de nem fontos. Ebbe megy a paradicsompüré, kiforraljuk felére, majd félrehúzva 5 dkg vajat adunk hozzá, amivel simára keverjük.
7. Tálaláskor a cannellonikat a tányér egyik pontjára helyezzük, majd 2-3 db nyuszit elé helyezünk, amit leöntünk a pecsenyelével, és megszórunk aprított friss medvehagymával.