Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nigella-szelet

MME MME
1
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kevert tésztához:
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • A linzerlaphoz:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • A málnasziruphoz:
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 8 dkg pudingpor
  • 7 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszínből felvert hab
  • 2 dkg zselatin
  • 1 dl víz
  • Valamint:
  • 20 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: A kevert tésztához a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot kihabosítjuk robotgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Utána belekeverjük a sütőporos lisztet, majd felverjük a tojásfehérjét, és ezzel lazítjuk a tésztaalapot. Belekenjük egy 22 cm átmérőjű tortaformába, majd 170 fokos sütőben készre sütjük.

A linzerlaphoz az összes alapanyagot egy deszkán gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. Kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, és azonos méretűre vágjuk a tortaformával. Ezután 180 fokon kisütjük.

A vaníliakrémhez a pudingporból, a lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból, a tojássárgájából a tejjel krémet főzünk, majd még melegen belekeverjük a felvert tojásfehérjét (ne hagyjuk lebőrösödni, ezt megelőzhetjük úgy, hogy még melegen 5 dkg vajat olvasztunk bele). Ezután kihűtjük, és belekeverjük óvatosan a tejszínhabot, majd az előzőleg beáztatott zselatint.

Ha kihűlt, a kétféle tésztát összeragasztjuk az elkészített málnasziruppal, amelyhez a hozzávalókat fel kell főzni forráspontig, majd a tűzről levéve átpasszírozni.

A piskótás-linzeres alap köré visszatesszük a tortaformát, majd megöntözzük a megmaradt sziruppal. Megszórjuk málnaszemekkel, ráöntjük a vaníliakrémet, dermesztjük, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss