Elkészítés: A 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 15 dkg vajjal, 3 dkg kakaóval habosra keverjük, aztán hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tejet. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokon 40-45 percig sütjük (mint a piskótát). A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, beleverjük a másik 20 dkg cukrot, vaníliás cukro,t és a kisült (még forró) tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és inkább szárítjuk, mint sütjük, míg a teteje kérges lesz. Ha kihűlt, a hab tetejét csokimázzal vonjuk be.
(Készíthetünk mázat a következőképpen is: 15 dkg cukrot elkeverünk 2 dkg kakaóval, és 2 evőkanál tejjel felfőzzük. 10 dkg vajat adunk hozzá, és fényesre főzzük.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre