Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így nem lesz zavaros a kovászos uborka leve

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha téged is zavar, hogy a házilag készített kovászos uborkád leve zavaros a kaportól és a kenyértől, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezzük be az üvegbe - így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhetjük őket, ha elkészültünk vele.

Kovászos uborka fokhagymával RECEPT

Hozzávalók (Egy 1,5 literes üveghez):

1,5 ek só
1 l csapvíz
1 csokor kapor
1 kg kovászolni való uborka
1 fej fokhagyma
kenyér

Elkészítése:

1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.

2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. (Sűrű szövésű anyagban!)

3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.

4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között.

5. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. (Sűrű szövésű anyagban!)

6. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.

7. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát.  (Sűrű szövésű anyagban!)

8. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss