Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával

MME MME
1 5/5
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg bélszín
  • mustár
  • durvára darált feketebors (páchoz)
  • A raguhoz:
  • 25 dkg vegyes erdei gomba
  • 5 dkg póré hagyma
  • finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • mustár
  • liszt
  • 3 dl erőleves
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • teavaj
  • 1 csomag szélesmetélt

Elkészítés

Elkészítés: A bélszínt a feketeborssal elkevert mustárral bekenjük, majd olajos zsírpapírba tekerve 4-5 napig a hűtőben érleljük.

Felhasználáskor a húst forró serpenyőben, ízlés szerint (véresen, félangolosan vagy jól átsütve) elkészítjük.

Az erdei gombákat nagyon forró serpenyőben sóval, borssal megpirítjuk, az apróra vágott póréhagymát és petrezselymet rászórjuk, worcestershire szósszal meglocsoljuk, összekeverjük, majd a liszttel meghintjük, kicsit pirítjuk, végül húslével felöntjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Ízesítjük a mustárral, végül felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Befejezésül a vajjal selymesítjük.

A frissen főtt tésztát (én szélesmetéltet szoktam használni) keverjük össze az erdei gombás raguval, és tálaljuk a megsült steakekkel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss