Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini eperbomba

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejszín
  • 7 levél zselatin
  • 1,5 dl narancslé
  • 15 dkg cukor
  • 1 marék menta
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • citromhéj
  • 2,5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojást a cukorral keményre verjük, nagyfejű fakanállal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat, és lassan hozzácsepegtetjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.

Az epreket megtisztítjuk, szebb részeit szeletekre vágjuk. 8 kis kehelyformát fóliával kibélelünk, és az eperszeletekkel kibéleljük a falukat. A maradék epret apróra kockázzuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót a ricottával elkeverjük. A tejszínt habbá verjük. 1 evőkanállal kiveszünk belőle, felmelegítjük a narancslé felével, majd a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne. Folyamatos keverés mellett a túrós ricottához öntjük, hozzáadjuk a maradék narancslevet és cukrot, a felkockázott epret és az apróra vágott mentát.

A krémet a kibélelt kelyhekbe töltjük, és 2-3 órát hűtőben dermesztjük.

A piskótából akkora tallérokat szúrunk ki, amekkora a kehely szája, rálapogatjuk a krémre, megfordítjuk és kiborítjuk. Leszedjük róla a fóliát, és tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.
Természetesen készülhet nagyobb tálban is, egy adagban.

Balázs további receptjeit a Mesterkurzus blogban találod! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss