Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindmegitta házi almabor

5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát megmossuk, a sérült részeket kivágjuk, majd lereszeljük vagy ledaráljuk.

A cukrot feloldjuk a vízben, majd a reszelt almával együtt beleöntjük egy nagy üvegbe vagy lábasba. Az üveget vagy lábast lazán letakarjuk, szobahőmérsékleten 10 napig érleljük, majd tiszta szitán átszűrjük.

A szűrt levet 3-4 hétig tovább érleljük, amíg teljesen le nem tisztul. Ezután le kell fejteni, üvegekbe tölteni és ledugaszolni.

A már lezárt üvegeket 20 percre helyezzük 60-70 fokos vízfürdőbe csírátlanítás végett.

Megjegyzés

Az így elkészített almabor legalább 2 évig eltartható.
- Vucedli

Ezek is érdekelhetnek