Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mire jó a mikrohullámú sütő? 8 tuti tipp, amit jó, ha tudsz!

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most, egy igencsak megosztó konyhai eszközről, a mikrohullámú sütőről osztunk meg néhány hasznos és érdekes adatot - lehet, hogy lesz olyan, amin meglepődtök majd!
1.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz „cipőtalp”, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

2.

Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel majd meg a tészta.

3.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

4.

Tedd a vágódeszkát fél-egy percre mikrohullámú sütőbe (a legerősebb fokozatra), és az garantáltam mikróbamentes lesz. Ha beférnek, fakanalat vagy egyéb faeszközt is fertőtleníthetsz így.

5.

Szivacsokat és viledát is fertőtleníthetsz mikróban: önts egy tál vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, áztasd be a szivacsot, majd melegítsd a mikróban, egy percig, magas hőfokon. A forróság szagtalanítja és fertőtleníti a szivacsot – még a nyers tojás vagy csirke után is!

6.

Nem kell lemondanod a megkeményedett barna cukorról és a kikristályosodott mézről: csak egy kis melegre van szükségük. Hints pár csepp vizet a cukorra, majd melegítsd az egészet magas hőmérsékleten 20 másodpercig. A méz úgy nyeri vissza folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes álláson melegíted.

7.

Elfelejtetted tökéletesen bezárni a kenyeres zacskót? Megszáradt a péksütemény? Egyszerűen csomagold az ételt nedves papírszalvétába, és tedd a mikrohullámú sütőbe, és melegítd 20 másodperces szakaszokban! A papír nedvességtartalma átszivárog a kenyérbe, és újra frissé, élvezhetővé teszi azt, anélkül, hogy átáztatná.

8.

Ha madártejet készítesz, és nem szeretnél a habgaluskák kiszaggatásával bajlódni, a felvert tojsfehérjét egy üvegtálban tedd a mikróba és pár másodperc alatt süsd meg, majd szaggasd a meleg vaníliasodóba.

TOVÁBBI KONYHAI PRAKTIKÁKAT, HASZTOS TIPPEKET, JÓL BEVÁLT TURPISSÁGOKAT TALÁLSZ ITT >>> 

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>> 

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss