Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácsból reggeli? Így készíts mézeskalácsos zabkását pillanatok alatt az ünnepekre

default user icon
MME
A zabkása az egyik legjobban variálható reggeli alapanyag. Készíthetjük natúr verzióban, de ízesíthetjük is a kedvünk szerint bármivel. Szó szerint bármi jól áll a zabkásának, így karácsony közeledtével adja magát, hogy ünnepire hangoljuk a reggelit is!

A zabkása (és az alapját adó zabpehely) lassan felszívódó szénhidrát, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet szolgáltat. Nem mellesleg kitűnő a tápértéke, és jót tesz az emésztőrendszernek, kiváltképp a bélflórának. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani zabkását, akár karácsonykor is!

Így készül a mézeskalácsos, karácsonyi zabkása!

Az overnight oats, azaz egyéjszakás zabkása azért is szuper, mivel nem kell főzni. Elég csak előző este összekeverni a hozzávalókat, betenni a hűtőbe és másnap reggel frissen kivéve már fogyaszthatjuk is! A mézeskalácsos zabkását készíthetjük tejjel vagy növényi alternatívával, kerül bele joghurt és chia mag is, mely szintén remek hatással van az emésztésre.

Egy műanyag dobozkában vagy ételhordó edényben keverjünk össze 10 dkg zabpelyhet, öntsük fel 2 dl tejjel vagy növényi alternatívával, adjunk hozzá egy evőkanál görögjoghurtot, egy teáskanál chia magot, egy teáskanál mézet vagy juharszirupot, pár csepp vaníliakivonatot és mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt akár mi is elkészíthetjük: egy kávéskanál fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg felhasználásával.

Az egészet jól keverjük össze és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap tejszínhabbal, gyümölcsökkel, sőt akár morzsára tört mézeskaláccsal is díszíthetjük.

ÍGY KÉSZÍTHETSZ RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCSOT >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek