Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes ropogós csülök

MME MME
4.8/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csülköt megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát lereszeljük, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, beleszúrunk egy szegfűszeget. A petrezselymet leöblítjük, és csomóba kötjük.
Elkészítés: A bort lábasba öntjük, hozzáöntünk két dl vizet, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, megsózzuk és borsozzuk, majd kb. 20 percig forraljuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva a lében, lefedve, gyöngyöző forrással főzzük. A csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A narancsok levét kinyomjuk, hozzáadjuk a borecetet, a mézet, összetörjük a másik szegfűszeget, és a narancsléhez adjuk. Összekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a csülköt, megkenjük a mézes lével. A sütőben gyakori locsolgatás mellett kb. 1 óra hosszat sütjük. A csülköt előmelegített tálra tesszük, és burgonyapürével, ízlés szerint pikáns gyümölcs kompótokkal kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 2570 kJ/612 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss