Előkészítés: A csülköt megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát lereszeljük, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, beleszúrunk egy szegfűszeget. A petrezselymet leöblítjük, és csomóba kötjük.
Elkészítés: A bort lábasba öntjük, hozzáöntünk két dl vizet, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, megsózzuk és borsozzuk, majd kb. 20 percig forraljuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva a lében, lefedve, gyöngyöző forrással főzzük. A csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A narancsok levét kinyomjuk, hozzáadjuk a borecetet, a mézet, összetörjük a másik szegfűszeget, és a narancsléhez adjuk. Összekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a csülköt, megkenjük a mézes lével. A sütőben gyakori locsolgatás mellett kb. 1 óra hosszat sütjük. A csülköt előmelegített tálra tesszük, és burgonyapürével, ízlés szerint pikáns gyümölcs kompótokkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre