hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csirkés nachos tál

45 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A felszeletelt csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk római köménnyel.
  2. Egy serpenyőben olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, majd beletesszük a 2 gerezd szeletelt fokhagymát, hogy kellően megízesítse a zsiradékot.
  3. Amikort az olaj felforrósodott, beletesszük a csirkemellfilét, és amíg serceg, megszórjuk az őrölt pirospaprikával is.
  4. A hússzeletek mindkét oldalát jól átsütjük, miközben megforgatjuk, hogy mindenhol átvegye a fűszerek és a fokhagymás olaj ízét.
  5. A hús alá egy pici vizet öntünk, mielőtt rátesszük a fedőt, és kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült, félretesszük, hogy kihűljön, majd vékony csíkokra vágjuk.
  6. Közben elkészítjük a peradicsomszószt, azaz a pico de gallo-t: a megmosott paradicsomról körben levágjuk a húsát, majd pici kockákra aprítjuk. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk.
  7. A paradicsomot és a hagymát egy kisebb tálban összekeverjük, és hozzáadjuk a jalapeno paprikát (egy része karikázva, egy része apróra vágva).
  8. Ezt a keveréket sózzuk és borsozzuk, majd a zöldcitrom levével meglocsoljuk. Először csak a zöldcitrom felét csavarjuk rá, hogy ne legyen nagyon savas, majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük, ha szükséges.
  9. Ezután beletesszük az apróra vágott koriandert is.
  10. A babpüré, azaz a frijoles refritos elkészítéséhez először a pico de gallo készítéséből visszamaradt paradicsomok közepét felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk.
  11. Serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál kókuszzsírt vagy bármilyen olajat és beletesszük a fokhagymát, majd a paradicsomot is.
  12. A babkonzervet, a levével együtt beleöntjük, és hozzáadjuk az őrölt római köményt és az őrölt borsot, majd lefedjük, és összefőzzük.
  13. Ha a bab leve elfőtt, krumplipasszírozóval, vagy botmixerrel lepürésítjük a keveréket. Ha kell, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk.
  14. Egy tűzálló tálba először beleteszünk egy réteg nachost. Erre simítunk egy réteg babpürét, majd megszórjuk a csirkemelldarabokkal, a lereszelt sajttal. Ezt még kétszer megismételjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 percalatt összesütjük.
  15. Ha elkészült, tegyük a tetejére a pico de gallo-t, illetve ízlés szerint avokádókrémet is.

 

Megjegyzés

Abbahagyhatatlan partikaja ez a mexikói nachos csirkés tál. - Nacho

Ezek is érdekelhetnek

Friss