Mexikói tésztakosárkák

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy sütőlapot helyezünk a sütőbe, és 10 percig melegítjük.
  2. A tésztalapokból 12 négyzetet vágunk ki. A tésztalapokból kivágott kis négyzeteket muffinformákba helyezzük, a tésztát pedig lenyomkodjuk a csészék aljára (a széleik kicsit kilóghatnak).
  3. Az olajat egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon megmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, és nagyjából egy percig kevergetjük, ameddig meg nem puhul. Hozzáadjuk a marhahúst és egy negyed kávéskanálnyi sót. Kevergetés mellett 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket, és jól összekeverjük.
  4. A serpenyőt levesszük a lángról, egy szűrőkanállal áthelyezzük a húst egy tálba, a zsírt a serpenyőben hagyjuk. Hozzáadjuk a húshoz a sajtot, a jalapenot és a babot, összerázzuk, ízlés szerint megsózzuk.
  5. A tésztával bélelt muffinformákat megtöltjük a húsos keverékkel, és a formákat az előmelegített sütőlapra helyezzük. Kb. 20 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
  6. A nachos kelyheket kivesszük a muffinformából, és elhelyezzük egy tálon. A tetejükre szeletelt avokádót teszünk, paradicsomsalsát, kis tejfölt, és tálalhatjuk is.

A recept a "Parti Patricia Heatonnál" című sorozatból származik, ami a Food Network csatornán látható csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól, egészen július végéig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss