A húsvéti vendégváró asztalok elmaradhatatlan része a kókuszos keksztekercs. Egyszerűen, sütés nélkül készíthető, mindenhol könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kiadós, mutatós és nagyon-nagyon finom. Mi most egy kicsit megbolondítottuk egy különleges formázással és némi meggybefőttel.
A Meggyes keksztekercs hozzávalói
A tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 3-4 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. feketekávé
- tej
- 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz
A krémhez:
- 30 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
- magozott meggybefőtt
Elkészítése:
- Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
- A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
- A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.
- A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.