Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű trükkel olyan káprázatos lesz a keksztekercs, hogy mindenki elkéri majd a receptjét

Nem csak karácsonykor, húsvétkor is nagy sláger a keksztekercs vagy kókusztekecs - ki, hogyan ismeri. Ez a süti azért csodálatos, mert egyrészt mindenki szereti, másrészt egyszerűen elkészíthető, harmadrészt ezzel a csavarral egészen különleges köntösbe öltöztethető, és ünnepivé varázsolható ez az klasszikus kedvenc!

A húsvéti vendégváró asztalok elmaradhatatlan része a kókuszos keksztekercs. Egyszerűen, sütés nélkül készíthető, mindenhol könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kiadós, mutatós és nagyon-nagyon finom. Mi most egy kicsit megbolondítottuk egy különleges formázással és némi meggybefőttel.

A Meggyes keksztekercs hozzávalói

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. feketekávé
  • tej
  • 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz

A krémhez:

  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • magozott meggybefőtt

Elkészítése:

  1. Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
  2. A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
  3. A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.
  4. A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss