hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-banános torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 20 dkg tejszínhab
  • porcukor
  • A töltelékhez:
  • 3 db banán
  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, amit előtte átszitáltunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Egymás után hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformában sütünk belőle 2 lapot.

A krémhez a tejet a krémporral és ízlés szerint porcukorral kikeverjük, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A meggyet kimagozzuk, a banánt félbevágjuk vagy felkarikázzuk. A tortabevonót gőz felett olajban felolvasztjuk.

A tortalapot visszarakjuk a tortaformába. A krém harmadát rákenjük, erre tesszük a banánt, majd a meggyet, és meglocsoljuk a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe tesszük, hogy a csoki teljesen megdermedjen. Krémmel megkenjük újra, de maradjon a tetejére is egy kevés. Rátesszük a másik tortalapot, és a tortát bevonjuk a maradék krémmel. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük a tetejét. Én mandulaforgáccsal, tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss