Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzáziós újdonsággal zárja a nyarat az IKEA - irány a Bisztró!

default user icon
MME
Az IKEA hot dog immár 40 éve a látogatók jól megérdemelt jutalma a vásárlás után, aminek mostantól a húsmentes változata is elérhető.

„Az IKEA küldetése, hogy szebb hétköznapokat teremtsen, amelyhez az éttermi üzletágunkon keresztül kínált ízletes, egészségesebb és fenntarthatóbb ételekkel is hozzájárulunk” – mondta Helene von Reis, az IKEA of Sweden éttermi részlegének vezetője. „Szeretnénk minél több húsmentes alternatívát kínálni, hiszen a növényi alapú ételek legtöbbször kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek, mint az állati eredetű változataik” – tette hozzá.

 

A fejlesztési folyamat során az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a növényi alapú hot dog a klasszikus IKEA hot doghoz hasonló textúrát kapjon. A húsból készült hot dog virslik külső rétege általában harapáskor roppan, így a húsmentes változat készítésekor is ennek az élménynek a létrehozása volt cél.

„Az alternatív hot dog megalkotásakor sok időt áldoztunk arra, hogy a lehető legjobb kulináris élményt nyújtsuk a vásárlóinknak. Nagyszerű ízével, textúrájával és roppanósságával a húsmentes hot dog tökéletes alternatívája a hagyományos, ikonikus hot dogunknak” – mondta Helene von Reis.

A húsmentes hot dog rizsfehérjét, hagymát, almát, sót és borsot tartalmaz, füstös ízesítése jellegzetes virsliízt ad. Az alternatív hot dog augusztus 15-től kapható 395 forintért, minden hazai IKEA áruház Bisztrójában. Akik otthon szeretnék elkészíteni a növényi alapú finomságot, hamarosan a Svéd Finomságok Boltjában is megvásárolhatják a terméket. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek