Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-zöldséges pisztráng

MME MME
5/5
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolát 10 percre beáztatjuk a borba. A fokhagymát, a hagymát, a zellert, a rozmaringot és a zsályát apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zöldségkockát feloldjuk 2 dl meleg vízben.

Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a zellert, a zsályát, a rozmaringot, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borókabogyót az olajban pár percig sütjük. A pisztrángszeleteket rátesszük a zöldségekre, meglocsoljuk az ecettel, a citromlével, és megszórjuk a citromhéjjal. A mazsolát rászórjuk a tetejére, és meglocsoljuk 1 pohár zöldséglevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 percig főzzük. A halszeleteket, a zöldséget és a mazsolát kivesszük az olajból, és tálra tesszük. A visszamaradt zsiradékot összekeverjük a liszttel, és lassú tűzön kicsit besűrítjük. Levesszük a tűzről, összekeverjük a tejjel, és sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a halszeletekre és a zöldségre. Petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 255 kcal

Ezek is érdekelhetnek