Elkészítés: A húst alaposan megmosom, kockára vágom. A hagymát és a fokhagymát durvára aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom.
Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, beleteszem a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldségeket, s öntök bele vörösbort, lassú tűzön puhára főzöm.
Közben a krumplit megtisztítom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, kihűtöm. Összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gömbölyded nudlikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forró zsírban megforgatom.
A fűszeres vadragut a gnocchival tálalom, vörösbor passzol hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre