Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Martha Stewart 82 évesen is szuper formában van – Elárulta, mi a titka

Amerika leghíresebb háziasszonya, Martha Stewart 82 évesen is kirobbanó formában van. Pedig rendkívül elfoglalt, hiszen televíziós műsorvezető, séf, vállalkozó és író, ennek ellenére önmagára is szakít elegendő időt. Nézzük, hogyan csinálja!

Martha Stewart a forgatásokat mindig egyedülálló lehetőségnek tartja, ugyanis ezek segítségével motiválhatja a rajongóit: arra biztat mindenkit, hogy ne féljenek a kihívásoktól és nyugodtan próbáljanak ki új dolgokat – írja a Bunte.

A változás mindig fejlődéssel jár, ami persze bátorságot is igényel. Ez Martha életszemlélete, ami sokat segít abban, hogy 82 évesen is remek formában legyen. De mi lehet a titka, amely segít, hogy megőrizze „örök fiatalságát”?

Alkoholt csak mértékkel

Martha szerint néha egyáltalán nem tilos alkoholt inni, a lényeg, hogy nem szabad túlzásba vinni. Bevallása szerint minden évben csatlakozik a Dry January (száraz január) kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően egész januárban kerüli az alkoholt. Az ilyen jellegű italok ugyanis kiszárítják a bőrt, felgyorsítják a gyulladásos folyamatokat, valamint gátolják a tápanyagok felszívódást. Csak úgy kerülhetjük el ezeket a kellemetlen hatásokat, ha nem, vagy csak időnként iszunk alkoholt.

Ez Martha kedvenc hobbija

Aki azt hiszi, hogy a műsorvezető szabadidejében kényelmesen heverészik a kanapéján, az hatalmasat téved. Kifejezetten lendületes életet él, például szívesen gondozza 156 hektáros kertjét, és a nyaralásai is mindig az aktív kikapcsolódásról szólnak. Emellett gyakran túrázik, amiről úgy véli, hogy boldoggá tesz és fiatalon tart – ez bizony Martha ragyogó külsején is jól látszik.

Tudatos jelenlét

A 82 éves híresség arra is odafigyel, hogy szellemileg is friss maradjon. Ehhez reggelenként újságot olvas, keresztrejtvény fejt, és mindennap tanul valami újat. Martha igyekszik olyan emberekkel körbevenni magát, akiktől érdekes dolgokról beszélgethet. Számára fontos, hogy itt és most éljen, és aktív maradjon.

63 éves korában pedig hiába történt meg vele, hogy egy cég éppen a életkora miatt nem alkalmazta az adott munkára, őt azóta sem zavarja az évek száma. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy élete minden egyes percét élvezi. Sőt, a többi idős emberen is próbál segíteni: arra tanítja őket, hogyan lehet nagyobb önbizalmuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss