Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marharagu zöldekkel

MME MME
3.5/5
30 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 45 dkg marhabélszín vagy
  • hátszín (de készülhet sertésszűzpecsenyéből is)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 mokkáskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj a pácoláshoz
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 nagy, húsos, zöld színű paprika
  • 2 ág halványzeller
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott kiskanál só
  • 2 dl szűrt húsleves
  • (leveskockából is készülhet)
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • (finomliszt is lehet)

Elkészítés

Elkészítés: Bármelyik húsból készítjük is, elsőként lehártyázzuk. A mustárt a fele borssal összekeverjük, a húst körös-körül bedörzsöljük vele. Az olajjal körbekenjük, alufóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 3 napig így érleljük. Főzéskor kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen széles csíkokra metéljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát nagyon finomra, a kicsumázott paprikát két centis kockákra, a halványzellert körömnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat serpenyőben jól megforrósítjuk, a maradék borsot és a sót beleszórjuk. Amikor már serceg, a húst hozzáadjuk, és erős tűzön kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. Ezután az összes földarabolt zöldséget beleforgatjuk, és további 2 percig pároljuk. A levest ráöntjük, lefödjük és kis lángon 10 percig főzzük. Közben a keményítőt kb. 1 deci vízzel simára keverjük, az étel levét ezzel sűrítjük, végül, ha kell, utána sózzuk, borsozzuk.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 1618 kJ/387 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss