hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsos pite

120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztát enyhén lisztezett felületen kiterítjük, 2 db kört kivágunk belőle, és az egyiket piteformába simítjuk.

2.

A töltelékhez összeforgatjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit és az átnyomott fokhagymát.

3.

A zöldségkeverék felét a tésztára simítjuk, azután sózzuk és borsozzuk. Ráhalmozzuk a megtisztított, egészen apróra vágott húst, valamint a megmaradt zöldségkeveréket. Rákockázzuk a vajat, meghintjük a liszttel, és a másik tésztalappal befedjük. A széleket kissé összenyomkodjuk, és egy kevés vízzel megkenjük.

4.

A pite tetejét a felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd 180 fokon további 50 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss