Előkészítés: A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, kettévágjuk, magjaikat, levüket eltávolítjuk. Nem túl vékony csíkokra vágjuk vagy lazán szétnyomkodjuk. A bazsalikomlevélkéket megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit nem túl apróra vágjuk és a paradicsomhoz keverjük. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Elkészítés: Nagyobb tepsibe tesszük a 4 pizzalapot. Vékonyan megkenjük őket olajjal, arányosan elosztva megrakjuk a bazsalikomos paradicsommal, a mozzarella felével, ízlés szerint sózzuk, végül meghintjük 1-1 csipet origanóval és 1-1 evőkanál olajjal. A forró sütőben 10-15 percig sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, a pizzák tetejére rendezzük a maradék sajtszeleteket, és további 5 percre, hogy éppen megolvadjanak, visszatesszük a sütőbe. Tetejüket a félretett bazsalikomlevélkékkel díszítjük, azonnal fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre