hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános szaloncukor

MME MME
3 3.7/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni!

2. Miközben kézzel keverjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj.

3. Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.

4. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, míg megszárad. Van, aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert úgy megfehéredik a csokoládé.

5. Mikor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss