Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás szilva

MME MME
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 16 aszalt szilva
  • 16 egész mandula
  • 3 evőkanál fahéjas porcukor
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 1,25 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg liszt
  • A narancsöntethez:
  • 3 lédús narancs
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fehérborral és az olajjal elkeverjük. A lisztet kisebb adagokban beledolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.

Elkészítés: A szilvákba a magok helyére 1-1 mandulát töltünk. Az öntethez a narancsok levét kinyomjuk, kis lábosban összekeverjük a vajjal, a tojásokkal, a tojássárgákkal és a cukorral. Vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve besűrítjük. Ha csomós lenne, szűrőn átszűrjük, és kihűtjük. A tésztához a megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Az olajat nagy lapos edényben (serpenyőben) felforrósítjuk. A szilvákat a tésztába öntjük, egy villa segítségével kiemeljük, és nyolcasával az olajban 4-5 percig sütjük. A szilvákat konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és meghempergetjük fahéjas cukorban. A narancsöntettel kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1335 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss