Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-pórés torta

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt+a nyújtáshoz
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • 4 dkg lágy vaj+a formához
  • 60 ml langyos tej
  • 1/2 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg póréhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 piros húsú paprika
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a vajat, a tejet, a cukrot, egy csipet sót, cipóvá formázzuk, és lefedve 1 órát pihentetjük.

Elkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítunk fél evőkanál vajat, és megpároljuk benne a pórét. A joghurtot a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát, a pórét és a kaprot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a formába simítjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. Rásimítjuk a pórés masszát, és ízlésesen elrendezzük rajta a paprikacsíkokat. Rászórjuk a mandulaforgácsot, kisebb darabokban a vajat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hidegen-melegen- langyosan egyaránt finom.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 489 kcal

Ezek is érdekelhetnek