Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-csokoládés szülinapi torta

120 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 16 ek cukor
  • 16 ek finomliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 4 ek tortadara
  • Az 1. krémhez:
  • 1 csomag mogyorós pudingpor
  • 5 dkg vágott sótlan mogyoró
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • A 2. krémhez:
  • 1 csomag mandulás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg aprított mandula
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • Az oldalára:
  • 8 db csokoládés piskótatallér aprítva
  • 5 db babapiskóta aprítva

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral 10-12 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 3 részre osztjuk.
  2. 24 cm-es torta formát sütőpapírral kibéleljük. 1/3 rész masszát bele öntjük. 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A megmaradt részbe belekeverjük a tortadarát, és két lapot sütünk belőle.
  3. Elkészítjük a krémet: a mogyorós pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük. Kihűtjük, hozzákeverjük a mogyorót és a vajjal krémesre dolgozzuk. A mandulás krémnél is így járunk el.
  4. Összeállítjuk a tortát: alulra teszünk egy tortadarás piskótát, megkenjük mogyorós krémmel, rácsurgatjuk a csokoládét. Befedjük a sima piskótalappal. Megkenjük mandulás krémmel, lecsurgatjuk csokoládéval, majd befedjük a tortadarás lappal. A torta oldalát is bekenjük a kétféle krémmel, majd megszórjuk az aprított piskótatallér és babapiskóta keverékével. A tetejét bevonjuk csokoládéval, tejszínhabbal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss