Mandulás harcsafilé grillezett körtével

60 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • harcsafilé
  • tojás
  • kókuszliszt
  • zsemlemorzsa
  • darált mandula
  • kókuszolaj
  • póréhagyma
  • körte
  • oregano
  • zsálya
  • bazsalikom
  • kókuszzsír
  • bors

Elkészítés

  1. A harcsaszeletekről óvatosan lefejtjük a bőrt és besózva fél órát pihentetjük.
  2. Közben a száraz serpenyőben átpirítjuk a szeletelt mandulát, majd kávédarálón ledaráljuk és összekeverjük 2/3 rész zsemlemorzsával.
  3. Ezután a szokásos módon panírozzuk: kókusz- vagy mandulalisztbe mártjuk a halszeleteket, majd tojásba, végül darált mandulával kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Sütéshez –lehetőség szerint- öntöttvas serpenyőt használjunk, mert ebben egyenletesebben sülnek meg a húsok.
  4. Elkészítjük a köretet: öntöttvas grill serpenyőbe tesszük a zsiradékot, majd mindkét felén megsütjük a körteszeleteket.
  5. Amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a szárított, zöld fűszereket, a felkarikázott póréhagymát és lassan, fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg megpuhul.
  6. Közben néhányszor átkavarjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a sült körte szeleteket. Végül meglocsoljuk egy evőkanál mézzel és a hal mellé tálaljuk.

Megjegyzés

Tipp: minden adag után fém teaszűrőn szűrjük át a a kókuszolajat, így a következő adagot is tiszta zsiradékban tudjuk sütni. Ez csak egy kis plusz, de ezzel a módszerrel elkerüljük, hogy a lehulló pörzsanyag megégjen. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss