A harcsaszeletekről óvatosan lefejtjük a bőrt és besózva fél órát pihentetjük.
Közben a száraz serpenyőben átpirítjuk a szeletelt mandulát, majd kávédarálón ledaráljuk és összekeverjük 2/3 rész zsemlemorzsával.
Ezután a szokásos módon panírozzuk: kókusz- vagy mandulalisztbe mártjuk a halszeleteket, majd tojásba, végül darált mandulával kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Sütéshez –lehetőség szerint- öntöttvas serpenyőt használjunk, mert ebben egyenletesebben sülnek meg a húsok.
Elkészítjük a köretet: öntöttvas grill serpenyőbe tesszük a zsiradékot, majd mindkét felén megsütjük a körteszeleteket.
Amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a szárított, zöld fűszereket, a felkarikázott póréhagymát és lassan, fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg megpuhul.
Közben néhányszor átkavarjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a sült körte szeleteket. Végül meglocsoljuk egy evőkanál mézzel és a hal mellé tálaljuk.
Tipp: minden adag után fém teaszűrőn szűrjük át a a kókuszolajat, így a következő adagot is tiszta zsiradékban tudjuk sütni. Ez csak egy kis plusz, de ezzel a módszerrel elkerüljük, hogy a lehulló pörzsanyag megégjen. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!