hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-citromos sütemény

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulát finomra őröljük, a fehér csokoládét durvára aprítjuk. A citromok levét kifacsarjuk, és kimérünk 1,2 dl-t. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, a mandulával, a csokoládéval és a sóval. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.
  2. Robotgéppel a vajat a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük a kristálycukorral és a vaníliavelő 2/3-ával kb. 10 perc alatt. Hozzáadjuk a felaprított marcipánt, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tejet és 5 cl citromlével együtt a likőrt.
  3. A tésztamasszát kivajazott, liszttel meghintett kb. 30 cm hosszú formába töltjük, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 60-70 perc alatt. Közben 40 perc után duplára összehajtott sütőpapírral letakarjuk.
  4. A sütőből kivett tésztát hústűvel megszurkáljuk, és megöntözzük 5 cl citromlével. A formában pihentetjük 10 percig, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni kb. 60 perc alatt.
  5. A mázhoz a porcukrot kikeverjük a maradék kb. 2 cl citromlével, a félretett vaníliavelővel és szükség esetén néhány csepp vízzel. A folyós masszát a kihűlt tésztára csorgatjuk, és száradni hagyjuk kb. 30 percig


A sütit a mázra helyezett citromkarikákkal díszítheted. Ehhez szeletelj fel 1 db citromot, főzd 10 dkg kristálycukorból és 1 dl vízből forralt szirupban 4 percig, hagyd benne kihűlni, majd rácsra téve csepegtesd le.

Ezek is érdekelhetnek

Friss