Amalacsülthözmegtisztítjuk a karajt, majd rács alakban bevagdossuk a bőrös felét. A húsos részét bedörzsöljük egy kevés sóval, továbbá az őrölt majoránnával. A meghámozott fokhagymát csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, majd lefedve 24 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap elrendezünk a tepsiben 1 fej meghámozott, felszeletelt vöröshagymát, rárakjuk a karajt, és melléöntünk egy kevés vizet, majd 160 fokon 60 percig sütjük, és közben közben sörbe mártott füstölt szalonnával kenegetjük. Akkor jó, ha a hús megpuhul, a bőre pedig szép piros, ropogós lesz.
Aforró lencsesalátához az átöblített lencsét egy lábasba tesszük, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, beledobjuk a megmaradt, meghámozott, hagymát, továbbá a babérleveleket, és közepes lángon puhára főzzük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felcsíkozott húsos szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott pórét, és megfonnyasztjuk.
A lencséből eltávolítjuka hagymát, a babérlevelekkel együtt, azután leszűrjük, és összeforgatjuk a szalonnás póréval, a kimagozott, felcsíkozott paprikával, valamint a finomra vágott snidlinggel.
A salátát beízesítjük a mustárral a mézzel, az ecettel és néhány evőkanál pecsenyelével. Ezzel tálaljuk a felszeletelt húst.
Héjában sült burgonya illik hozzá, amit némi tejföllel meglocsolva, petrezselyemlevelekkel díszítve kínálhatunk.