Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőrös karaj hagymás lencsesalátával

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét fél napig áztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor már puha, levesszük a tűzről, és finomra vágott hagymát adunk hozzá. Porcukorral meghintjük, hozzákeverjük az ecetet, valamint a mustárt. Az egészet átkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

A karajt kicsontozzuk, és a filét egy spárga segítségével, hurokkötözéssel formázzuk. A húst tepsibe helyezzük. Mellétesszük a felkarikázott sárgarépát, a maradék vöröshagymát és a petrezselymet. A húst alaposan sózzuk, tetejét mézzel megkenjük, valamint sörrel meglocsoljuk. Alufóliával lefedve, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Amikor a hús megpuhult, leszedjük az alufóliát, és pirosra sütjük a karaj bőrét.

Megjegyzés

Tálaláskor a húst felszeleteljük, és a lencsesalátával kínáljuk. - Sziszka72

Ezek is érdekelhetnek