Elkészítés: A krumplit héjában, egészben megfőzzük, hűtjük, még melegen meghámozzuk, gyúródeszkára krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást és a sót, könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. (Pár percig szoktam pihentetni a liszt miatt.)
Kb. 1 cm. vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles hosszú csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokat egyenként kisújnyi darabokra vágjuk, majd egyenként két tenyerünkkel kicsit megsodorjuk, nudlivá formázzuk a tésztát.
Közben bő, kb. 3-4 liter sós vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, jól lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.
Tálalásnál tányérra szedjük a nudlit, megszórjuk a cukrozott mákkal, és fahéjjal, porcukorral ízesített tejföllel meglocsoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre