hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-meggyes sütemény

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg meggy (kimagozva)
  • 1 bögre cukor (édesítővel keverhetjük)
  • A tésztához:
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre mák (2,5 dl, őrölt)
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • A tetejére:
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.
  2. A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan kikeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, meghintjük 1 teáskanál zsemlemorzsával, és a levétől gyengéden kicsavart meggyel megszórva, egy kb. 20x30 cm-es tepsiben, 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. Hidegen kockákra vágjuk, porcukorral megszitálva kínáljuk.

HABOS-TÚRÓS SÜTEMÉNY 

DIÓS-HABOS SÜTEMÉNY 

KEKSZES-TEJFÖLÖS SÜTI SÜTÉS NÉLKÜL 

Ezek is érdekelhetnek