Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos kalács

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejben egy kevés liszttel és 1 csipet cukorral felfuttatjukaz élesztőt. A lisztet átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuka kovászt (a felfuttatott élesztőt), a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a tojásokat. Ezt jól összedolgozzuk, levegős tésztává. Meleg helyen, letakarva kelesztjük80 percig (amíg kb. a kétszeresére kel). Ez idő alatt a tepsiket kikenjükés belisztezzük.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a mákot cukorral ízesítjük, majdbeletesszük a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy a mák ne álljon össze, hanem könnyen eligazítható legyen a tésztán.
  3. A megkelt tésztát kétrészre osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, és megtöltjük a mákkal. Feltekerjük, a tetejét megkenejük tojással. A tészta tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  4. Hagyjukmég egy kicsit kelni a tepsiben, majd előmelegített sütőben 4-5 fokozaton megsütjük 10-15 perc alatt.

Töltött mákos kalács >>> 

Mazsolás-mákos kalács >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X