Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai fodros diós-mákos kalács

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
7 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk.
  2. A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel, és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.
  3. Ezután 2 db rudat összefonunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. További 40 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Még több pihepuha kalács >>> 

Mennyei mákos sütik >>> 

Felejthetetlen diós desszertek >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a kelt kalácsot, de ezt a változatot a legjobban. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek