Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai fodros diós-mákos kalács

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
7 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 3 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg margarin
  • cukrozott mák (ízlés szerint)
  • cukrozott dió (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk.
  2. A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel, és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.
  3. Ezután 2 db rudat összefonunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. További 40 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Még több pihepuha kalács >>> 

Mennyei mákos sütik >>> 

Felejthetetlen diós desszertek >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a kelt kalácsot, de ezt a változatot a legjobban. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek