Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos kalácsvirág

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár (savanykás)
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A langyos tejben, egy csipet cukorral az életsztőt felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a sót, összegyúrjuk, és jól  kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és vékonyan lekvárral. Végül megszórjuk a porcukros és vaníliás cukorral összekevert mákkal.
  3. Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit és koszorúvá formáljuk egy sütőpapírral letakart sütőlemezen.
  4. 2-3 ujjnyi szélesen bevagdaljuk, a szeleteket kifordítjuk. Megkenjük a tetejét tojássárgájával.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss