A sütőtököt 5-8 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 30 percig 220 fokon sütjük, majd 30 percig 200 fokon, a végén 20-30 percig 160 fokon.
A hagymákat egy kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt, felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább. Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt krumplit is. Beletesszük a leveskockákat, megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, és botmixerrel pépesítjük a levest. Megkóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal és felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
Ezt a receptet a Mindmegette villámversenyére találtam ki. Meglepően finomra sikerült, még annak is ízlett, aki egyébként nem rajong a sütőtökért. Még finomabb, ha csípős kolbászt használunk. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!