Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamájas-vadhúsos burger

1 5/5
30 perc
mester
megfizethető
1 adag

Elkészítés

Elkészítés: Jól dolgozzuk össze a kétféle darált húst a fűszerekkel. Forrósítsuk fel a zsírt egy tepsiben a tűzhelyen, süssük benne a húsmasszát 1-2 percig folyamatosan keverve, majd vegyük ki egy deszkára. Formázzunk belőlük két egyforma, a kenyérszeletekre illő húspogácsát.

Tegyük vissza a zsírba a húspogácsákat, ezekre helyezzük rá a libamájszeleteket úgy, hogy nyomjuk őket kissé bele a húsba. Sütőben, 200 fokon süssük így 10 percig, majd tegyük rá a sajtszeleteket. Süssük tovább 1-2 percig, amíg a sajt olvadni kezd a tetején.

Vegyük ki a tepsiből, és helyezzük a kenyérszeletekre, azonnal fogyasszuk.

Friss fejes- vagy jégsalátát, esetleg paradicsomot adhatunk hozzá.

Megjegyzés

A rénszarvashús természetesen bármilyen elérhető vad húsával (őz, szarvas, muflon, vaddisznó, de akár fajd vagy fogoly) húsával, esetleg marhával is helyettesíthető. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek