Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koktélparadicsomos quiche

75 perc
mester
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű lepényformához:
  • A tésztához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dkg reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • 7,5 dkg hideg vaj
  • 2 evőkanál jéghideg víz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/4 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 1/2 mokkáskanál őrölt rozmaring
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg sovány tehéntúró
  • 5 dkg reszelt félkemény füstölt sajt
  • 3 dkg reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • maréknyi aprított zöldfűszer (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A lepényformát sütőpapírral bélelem. A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót és a többi fűszert, belereszelem a sajtot, valamint a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal zsemlemorzsa-állagúra dolgozom. Két kanál jéghideg víz hozzáadásával tésztává gyúrom.

Enyhén lisztezett felületen akkora körré nyújtom, hogy kényelmesen kibélelhessem vele a formát. A tésztát a formába helyezem, és beteszem a hűtőszekrénybe annyi időre, amíg előkészítem a tölteléket.

A koktélparadicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom.

A túrót a kétféle sajttal, a tejföllel, a tojásokkal és a fűszerekkel botmixerrel összedolgozom.

A tésztát villával alaposan megszurkálom – ezzel a vaksütést lehet könnyíteni –, és az előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütöm. A felületén kissé megszilárdult tésztára halmozom a sajtos keveréket, majd ráültetem az egész koktélparadicsomokat, frissen őrölt borssal fűszerezem. További 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítem. Melegen, de nem forrón tálalom, bár ha akad még némi türelem, langyosan a legtökéletesebb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss